Innebandyns Riktlinjer

Riktlinjer och Värdegrunder gällande Bua IF Innebandy

Vi följer SIBFs värderingar och riktlinjer: ” Innebandyn vill.”

*Att verksamheten är öppen för alla, oavsett nationalitet, religion, ålder, kön, sexuell läggning, eller fysiska, psykiska förutsättningar.

*Att alla har rätt att delta utifrån sina förutsättningar, vid träningar, matcher och övriga aktiviteter som ordnas.

*Att hänsyn tas till individens behov, och att möjlighet till utveckling ges i den takt som passar var och ens fysiska och psykiska och sociala förutsättningar.

*Att skapa en positiv och sund miljö, där alla får lära sig innebandy och utveckla ett livslångt intresse.

* Att verksamheten ska präglas av glädje, gemenskap och rent spel.

*Att en allsidig innebandyträning ska erbjudas, att matchen/matcher ska ses som inlärning, samt att motverka toppning och utslagning.

*Att rent spel och ärlighet är en förutsättning för tävlande på lika villkor. All form av fusk, doping, mobbning, trakasserier och våld såväl på som utanför plan får icke förekomma.

Riktlinjer för Ledare

:Följa riktlinjer, regler och policies.

:Ta ansvar för sina uppgifter, befogenheter, samt ha en positiv attityd.

:Uppträda på ett föredömligt sätt, både på och utanför plan.

:Delta i ledarträffar och utbildningar.

:Alla spelare som är uttagna till matchen, skall ges lika mycket speltid, här ska sunt förnuft råda.

:Om spelare saknas så lånar man i första hand ifrån de yngre lagen, för pojklag kan även spelare från flicklag lånas.

:För lån av spelare, ska samtal alltid ske med berörda ledare.

:Respektera domarnas beslut.

Spelare

:Uppträda sportsligt och kamratligt, både på och utanför plan.

:Ta ansvar för sina uppgifter och ha en positiv attityd till sina lagkamrater & ledare.

:Meddela din tränare om du har förhinder, att träna och spela match.

:Håll ordning på din utrustning.

:Kom väl förberedd till träningar och matcher, mat och sömn är viktigt!

:Kom i god tid till träningar och matcher.

:Respektera domarnas beslut.

Föräldrar

:Tänk på att det är tjejen eller killen som spelar, inte föräldern.

:Stötta, uppmuntra och lyssna på barnen, ungdomarna.

:Ha en aktiv, konstruktiv och positiv dialog med lagledning, och övriga föreningsansvariga.

:Delta i föräldraträffar, hjälpa till med vissa aktiviteter som föreningen ordnar som t.ex. (Warbergsspelen, Makrillfestivalen) samt hjälpa till i kiosk & sekretariat vid matcher.

:Hjälpa ledarna med transporter till träningar och matcher.

:KOM IHÅG ! Det är ledarna som coachar laget. Respektera de beslut som ledarna fattar.

: Respektera domarnas beslut.

Med Hopp om en trevlig innebandy säsong // Ungdomssektionen   2017-11-01

Uppdaterad: 07 SEP 2018 09:00 Skribent: Sven-Erik Lungberg